2014. június 3., kedd

Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő

A Veszedelmes sorscsapásnál, miután lecsengett bennem a "jajjvégreTravis" sokk, enyhe csalódás volt bennem. Hiába kaptam meg a történetet más szemszögből, ez ugyan az a történet volt, és mérges voltam, hogy ugyanahhoz két könyvet kellett megvennem. Annyi extra jelenet nem volt benne, hogy újdonságnak hasson számomra. Ezért féltem kicsit a Gyönyörű esküvőtől, mert mi újat mutathatna egy bővebb lére eresztett kihagyott jelenet?
Szerencsére a Gyönyörű esküvő tényleg csak a kihagyott jelenetet tartalmazza. Ott kezdünk, hogy Abby és Travis kimenekül a tűzből, remélve, hogy megússzák a felelősségre vonást. Míg Travis györtődik aközött, hogy mi lenne a helyes, és hogy megtartsa Abby-t, a lány azon agyal, hogy tudna alibit biztosítani maguknak. Végül arra jut, ha azonnal elutaznak Vegas-ba, senki sem gyanakszik majd, hiszen ki lenne olyan szociopata lelkű, aki fél nappal egy tömegtragédia után máris utazik házasodni. Travis sejti, hogy van valami a háttérben, de annyira örül, hogy végre megkapja a lányt, hogy inkább nem kérdez semmit. A könyvecske leginkább erről a morális önmarcangolásról és az esküvőről szól. Aztán kapunk még egy kis epilógust, hogy milyen jó és nehéz az életük, de az első évfordulójukon megerősítik a fogadalmukat egy tengerparti nászúton, hogy America szülei gyakorlatilag örökbe fogadták Abby-t, minden szép és jó és végre Travis is megtanulta kezelni az indulatait.
Ami nagyon, de nagyon jó volt, hogy újra szerepelt Trav anyukája. Biztosítani akarta a gyerekei boldogságát, és levelet hagyott a jövendőbeli Mrs. Maddox-nak. Ha nem ért volna fülig a szám az egész novella alatt, akkor biztos megkönnyezem. 
Noha még mindig az a a véleményem, hogy a három könyv békésen elfért volna egy kötetben, ez a kiegészítő történetecske valóban kiegészíti az eddigieket, érdemes elolvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése