2013. szeptember 26., csütörtök

Virna DePaul: A rossz testvérrel ágyba bújni

Az alapsztori szerint féltem, hogy túlságosan hasonlítani fog a Rossz ágy, jó pasira, de szerencsére azon kívül, hogy a szerencsétlenke csaj pont a másik testvér ágyába mászik, nem volt zavaró hasonlóság. Elsősorban annak köszönhető, hogy a szereplők nem hirtelen támadt gerjedelemből szerelemből másznak egymásra, hanem már tíz éve vonzódnak egymáshoz, mint kiderült, a kezdetektől fogva kölcsönösen.
Melina érdekes karakter, kicsit túlbonyolítja a dolgokat, kicsit intellektuális sznob (beképzelt az eszére) és nehéz elhinnem, hogy a mai világban tényleg ilyen szinten tud valaki bizonytalankodni a szexualitásával kapcsolatban. Mármint a mai nők többsége, ha ilyen kritikát hall, a pasira keni a dolgot, hogy azt se tudja, hol van a bekapcsoló gomb a szexgépen.
Rys kicsit rejtélyes nekem, és nem a bűvészkedés miatt. Komoly, visszahúzódóbb személyiség, aki mintha nem a saját döntéseit hozná meg. Beleszületett a vándorbűvészkedés világába, de nem szeret sokat szerepelni, elege van az utazásból és gyökereket szeretne. Amikor lehetősége nyílna rá, akkor meg nem mer lépni, mert fél, hogy nem azt akarja. Édesek a komplexusai a testvérével kapcsolatban, mert csak úgy bevallja, hogy vannak, nem sajnáltatja magát. Amikor lehetősége nyílik megkapni Melinát, megragadja az alkalmat.
A sablonocskás történet ellenére remek szórakozás, ha valakit nem zavarnak Melina tépelődései. Én nagyokat nevettem rajta, és igazából még azonosulni is tudtam vele néhány dologban. Az egyik kedvencem, amikor megvesz egy fehér bikinit. Aztán rájön, hogy úúúúristen, ez egy bikini, És fehér. Atyagatya, vissza kell cserélni, de azt nem lehet, hacsak nem szólnak a főnöknek, aki épp Rys-szal csacsog. Bikini a táskába, aztán három oldalon át azon gyötrődik, felvegye-e, mert ez ugye bikini, és mit nem fog takarni abból a testből egy privát strandon, amit a pasija már pucéron is látott.
Az utolsó egymásra találós jelenet nagyon vicces volt (katicabogár!), de az epilógus kicsit semmitmondó és felesleges. Igen, tudjuk, hogy összejöttek. Nahát, szexelnek is, nagy meglepetés. Találtak kompromisszumos megoldást az utazás és a bűvészkedés felhagyása között. Nem gondoltam volna...
A mellékszereplők nem lettek túlságosan kidolgozva, de két szereplő, az ikertesó Max és Melina egyik barátnője esetleges összeboronálására volt néhány utalás, de nem vettem még a fáradtságot, hogy ez egy második kötetet jelent-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése