2014. május 14., szerda

Lora Leigh: Érzéki alakulat

Ha Lora Leigh nevét meglátjuk, már eléggé körvonalazottan sejthetjük, mire számíthatunk: egy szendének látszó, de határozott csaj, egy macsónak látszó, de annál is macsóbb tesztoszteronbomba, némi katonai múlt, ami üldözi a főhőst, akiknek természetesen lezáratlan, közös múltja van, és sok-sok nyers, bőbeszédű szex.
Az érzéki alakulat is hozza, amit a Buja sorozat után elvárunk, sőt, annál is magasabb szintre viszi, már-már szappanoperai magasságokba. Szerencsére azonban nem zavaró, nincs elhúzva a történet, pont addig tartott, amíg még jó volt olvasni.
Nathan különleges kommandós, extra veszélyes bevetéseken, otthon egy nagyon zsenge nebántsvirág asszonykával. A két év házasság alatt nem jutottak túl azon, hogy eltávon agyba-főve szeretgeti, majd megy vissza világot megváltani. Aztán egy akció rosszul sül el, fogva tartják, megmentik, összestoppolják, leszoktatják a drogokról, átplasztikázzák, rehabilitálják és mehetne vissza az asszonyhoz, aki évek óta halottnak hiszi  a férjét. Csakhogy macsókánk szerint ő olyan erőszakos szörny lett, hogy a felesége, Sabella túl finom és gyenge ahhoz, hogy megbirkózzon a helyzettel. Így felveszi a magányos igazságosztó elit katona szerepét és a Noah nevet. Hat év után tolja haza a fenekét, amikor a felesége veszélybe kerül.
Sabella hat év után is gyászolja a férjét, nem tud továbblépni. Vezeti Nathan/Noah autószerelő műhelyét és vizesre bőgi éjjelente a párnáját. Noah az első, aki megmozgat benne valamit, főleg ágyék tájon, de lelkiismeret-furdalása van, amiért mást is kíván az igaz szerelme után. Noah nyűglődik, hogy nem kezdhet a lánnyal, mert újra el fogja hagyni és az igazat sem mondhatja meg neki, Sabella pedig nyűglődik, hogy kikezdhet-e másvalakivel. A dolog onnantól érdekes, hogy a lány rájön, ki is a pasi valójában, várja a nagy beismerést. A rengeteg szex közben nyomozgatnak is kicsit embervadászok és szélső nacionalista milicisták után (spoiler: elkapják őket).  A nyomozást jórészt a városkát megszálló kommandós társakra hagyja, ő meg ki se száll a hitvesi ágyból. Mindenféle szögből, pózban magáévá teszi az asszonykáját, jó hangosan instruálva, ahogy az lenni szokott. Kiderült, a fogságban beletömött drog élete végéig kanossá tette szegényt, de szerencsére a Leigh lányok mindig menetre készek, parancsra nedvesednek, az ágyak meg baromi masszívak. Biztos valami extra multivitamint szednek. :)
A könyv vége szokás szerint alakul: a lány bajban, megmentik, a rosszfiúk halottak, nagy vallomások, vége, csapó.
Amiért megéri elolvasni a könyvet, az a személyiség kettőssége, a lelki vívódás, és ahogy rájönnek, hogy házasságuk alatt egyikük sem saját magát adta, hogy mennyivel jobban szeretik a másik igazi énjét. A hangulata annyira Buja fiús volt, hogy komolyan vártam, a Mackay fiúk feltűnését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése