2013. augusztus 6., kedd

Tammara Webber: Easy

A cím és a borító alapján gondolhatnánk, hogy ez egy könnyű, könnyed könyv, de nem az. Már az alapszituáció is komoly: adott egy szakítás után magába roskadt lány, akit megtámadnak éjjel a kocsijánál. A nemi erőszaktól egy ismeretlen srác menti meg, aki hazaviszi a lányt a kollégiumhoz, majd otthagyja. A lány, Jacqueline alig hiszi, hogy ez megtörtént vele, nem beszél róla senkinek, nem is reméli újra látni a megmentőjét. Csakhogy rájön, hogy közös órájuk van, a Starbucks-nál ő adja a kávéját, mintha mindenhol ott lenne. Magas, hosszú hajú, tetovált, piercinges és bakancsos, mégsem rosszfiú. Elkezd vele flörtölni, de még nem tudja, mit is akar. 
Eközben e-mail-en tartva a kapcsolatot, egyre jobban megkedveli a korrepetítorát, úgy véli, ez biztonságos és Landon-t is egyre közelebb engedi magához, míg rá nem jön, hogy a két fiú ugyan az.
Lucas kedves, érzékeny srác, művészlélek és mérnök egy személyben, akinek súlyos múltja van, ami miatt a nők megmentője szeretne lenni. Titokban régóta tetszik neki J. és nem habozik lépni, amikor kell, de nem hajlandó búfelejtő pasi sem lenni. Amire nem gondol, hogy azzal a lánnyal hozta össze a sors, aki őt is megmenti.
Jó könyv, szerethető, fordulatos, egyszerre lassú folyású és pergő eseményű. A körüljárt téma fontos: az áldozat sose tehet róla, sose érdemli meg és mindig mondhat nemet. A nem az nem, akkor is, ha jár már az illető, ha már szexeltek, ha már nem szűz. Az erőszak a pasi szégyene, nem a nőé. A nő viszont nem "áldozat", meg kell tanulnia megvédeni magát (éljen a fűnyíró-pöcstekerés!).
Tanulságos, szép könyv, csak ajánlani tudom 16 felett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése