2014. április 20., vasárnap

Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán

Cat és Bones... Olyan régóta csücsült a polcomon, szinte el is felejtettem, mennyire szeretem ezt a sorozatot. Bones egy angol csirkefogó, minden nő nedves álma, igazi piszkos szájú hősszerelmes. Cat félig vámpír, Aki az előző kötetben átesett az átváltozáson, ám ezt sem tudta normálisan csinálni, így nem emberekből, hanem vámpírokból kell innia, és hogy exrtázza is a dolgokat, a vérrel időszakosan a másik különleges képességeit is átvesz.
A csúnya gonosz ebben a részben egy világuralomra törő ghoul, aki elhintette azt a pletykát a paranormál világban, hogy a félvér vámpírok egyesíthetik magukban a vámpír és a hullaevők erejét, leigázva az egész természetfelettit. Hőseink így ismét benne ülnek a slamasztikában, össze kell trombitálni a csipet csapatot, és minden lehetséges szövetségest. A New Orleans-i vudukirálynő furcsa ajándékának hála, Cat irdatlan erős, ám annál kellemetlenebb fegyvernek kerül a birtokába.
Ami a fergeteges humoron kívül nagyon tetszett a könyvben, az, hogy a hősök picit szétváltak, ami jó, mert egymás 5 méteres közelében Cat másra se tud gondolni, mint halhatatlansága párjának méretes szerszámára és lepedőakrobatikai tudására, vagy hogy mennyire  nagyon szereti... Néha kicsit már sok is volt a jóból, de így pont rendben voltak a dolgok. Újra szerepel Vlad, aki nagy kedvencem, Mencheres, akinek a könyve valamiért kimaradt a magyar kiadásból, Spade, és minden kedves régi barát. A vége szokás szerint szép hamar le lett zavarva, amolyan homlokra csapósan egyszerűen. Mint mikor elszidjuk a horrorfilmek szőke cicáját, hogy ne menjen az emeletre, mert mögötte a gyilkos. Cat-nek is elég sok időbe tellett ezúttal a megoldás, amit az olvasó (én legalábbis) a hajamat tépve verném abba a butus vörös kis buksijába, hogy itt a megoldás az orrod előtt, Cicus. De azért jó volt, nagyon is, bár úgy látom, lassan kifújt a sorozat.

2 megjegyzés:

  1. Kicsit nekem is az az érzésem, hogy lassan kifújt a sorozat, ez már nem tűnik olyan ütősnek, persze jó volt, meg minden.
    Még van két része angolul, nem tudom, hogy mit tud még Cat és Bonesból kihozni.
    Meg Vlad a Night Prince sorozat főszereplője, na arra nagyon kíváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  2. A One grave at a time-ot olvastam, jó volt jobb is, mint a Sír innenső oldala, nagyon kreatív volt az ellenség kiválasztása. A One for a money csak novella volt, de kicsit gyengus. Mencheres könyve nagyon jó volt, Vladra meg már régóta fáj a fogam. Szerintem a sorozat vérkeringését a mellékszereplők könyvei tartják frissen, csak Cat és Bones (fő)szerepeltetése már sok lenne, és picit erőltetett.

    VálaszTörlés