2014. április 24., csütörtök

Wendy Higgins: Angyali gonosz

Még egy sorozat, amit biztos nem fogok folytatni. A felétől úgy kellett kényszerítenem magam az olvasásra.
Anna majdnem 16 éves, engedély nélkül nem megy sehova, mindig betartja a szavát, nincs barátja, sosem csókolózott, nem szeret kivágott, ujjatlan és rövid ruhát hordani, engedelmes, kitűnő tanuló, nincsenek előítéletei, nem haragtartó, napi ötször imádkozik, rendszeresen jár templomba, sosem hazudik, naiv... vagyis bosszantóan tökéletes, tökéletesen idegesítő, émelyítően kenetteljes.
Mellékesen mindenre emlékszik a születésétől, sőt azelőttről is, látja az emberek érzéseit, és ki-be kapcsolható szuperérzékei vannak. Aztán kiderül, hogy ő egy nefilim, a könyvben használt béna kifejezéssel élve óriásnő, akik az angyalok és/vagy bukott angyalok földi nőktől született gyerekei, akiknek a feladatuk, hogy az apjukra kiosztott bűnt elhozzák az embereknek. Csakhogy ő félig angyal, félig bukott, és nem akarja követni a hagyományokat. Megismerkedik Kaiden-nel, a bujaság hercegének fiával, akibe rögtön, ja, nem is, 4 nap után beleszeret. A srác segít neki beletanulni ebbe a világba, kocsiba pattannak, hogy meglátogassák Anna dutyiban csücsülő annyira nem gonosz démonpapáját. A könnyes családi egymásra találás után Kai közli, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője, ő az alkalmi kapcsolatok híve, és még ha nem lenne az, akkor se. Annának összetörik a szíve, kénytelen-kelletlen lemond a nagy Ő-ről. A nefilimek világa amúgy elég gáz. Nem lehet saját akaratuk, sőt, kötelezően ivartalanítják őket, nehogy sokasodjanak és fellázadjanak a papák ellen. A lányoknak ez duplán bukta, ugyanis 100%-os arányban belehalnak a szülésbe, ahogy azok a szerencsétlen nők is, akikkel a bukottak hálnak.
Persze kiderül, hogy Kai csak Annát védi, aki mellesleg viccen kívül az Erény Bajnoka, isteni küldetése van, és ha bajba kerül, harcos angyalok hada siet a megmentésére. 
Ez a könyv nekem minden tekintetben túl sok volt. Túl sok hiszti, túl sok hittan, túl sok Anna. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése