2014. április 13., vasárnap

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonra - Kamu pasi a fagyöngy alatt

Egyik este már félálomban vettem elő ezt a könyvecskét, mert a jó alváshoz kell egy kis olvasni való is. Azt hittem, valami könnyű kisi tinirománc, hamar elálmosodom tőle. Igen, könnyű kis tinirománc, amit csak azért hagytam abba 20 oldallal a vége előtt, mert már összefolytak a szemem előtt a betűk.
A történet olyan édes, valószínűtlen, tanulságos és nagyon-nagyon vicces.
Holly babakorában elárvult, a nagyapja nevelte fel, de a család többi tagja csak szekálni tudja, az unokatestvérei pedig sportot űznek a terrorizálásából. A karácsonyt egy óceánjárón kell töltenie cseppet sem kedves családja társaságában.
Dominick egy menő rockbanda dobosa, elege van a felhajtásból, szeretne szabadságra menni kicsit, így egy hajóutazásra menekül a visongó tinédzserek elől. Amikor Holly-t kiutálják a közös kabinból és rátör a tengeribetegség, bemenekül az első útjába eső kabinba, ahonnan már nem tud észrevétlen kiosonni. Amikor pedig a szenzációvadász népség is rajtuk üt, nincs más választásuk, eljátszani a szerelmespárt, hogy mentsék, ami menthető. Ez a képtelen szituáció annyira viccesre sikerült, az írónő végig jól lavíroz a nevetséges és bájosan romantikus között. Holly próbálja kihasználni a helyzetet, miközben önmaga marad. A lány és Dominic is azon tűnődik, a másik mikor mutatja az igazi arcát. Közben persze szépen egymásba zúgnak, de nem merik kiadni az érzéseiket. Aztán amikor Dominic felfedné az érzéseit és megcsókolja a lányt, pont lekapja őket egy fotós, Holly meg persze papot-csapot otthagyva menekül, mert azt hiszi, ez is csak PR fogás. Szerintem ez egészséges kételkedés, sokkal nagyobb hülyeség lett volna egy kanos sztárocskának minden szavát készpénznek hinni. Holly legjobb barátnője végül elrendezi a dolgot, mindenki boldog, örül, csók, vége, függöny!
Utána jöttem rá, hogy ez bizony egy sorozat második része, de tökéletesen érthető a történet, csak pici utalás van az előzményre. Cuki szereplők, szellemes szópárbajok, szigorúan korhatáros romantika, és olyan jelenetek, hogy a könnyem is kicsordult a bevetéstől. Tökéletes egy délutános szórakozás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése