2014. július 2., szerda

Marni Bates: Segítség, Youtube-sztár lettem!

A második Marni Bates könyv, amit olvastam, ez a Rocksztárt kaptam karácsonyra előzménye. Sajnos nem volt annyira vicces, de azért nagyon jó szórakozás volt.
Mackenzie alapelve: légy láthatatlan, ne hívd fel magadra a figyelmet és éld túl a gimit, majd kikupálódsz a fősulin. Az apja lelépett, az anyukája egyedül neveli őt és az öccsét. Hogy könnyítsen a helyzetükön, saját maga kezd gyűjteni a továbbtanulásra: a tankönyvekre és egy új laptopra korrepetálásból szedegeti össze a pénzt, és teper ezerrel, hogy ösztöndíjat kapjon. Titokban epedezik egy menő srác után, de leginkább csak a stréber barátnőjével és meleg barátjával lóg. Egy szép napon véletlen feldönt egy menő srácot, majd ráveti magát és a szimplán eltaknyolt fiút elkezdi újraéleszteni, miközben a legnagyobb sületlenségeket kiabálja. Innentől csak rosszabb minden: először csak cikizik, aztán valaki feltette youtube-ra, Kenzie-ből pedig egy csapásra híresség lesz. Nem értem ugyan, mi a túrónak vonul ki a teljes amerikai média arzenál egy leégős videó miatt, de a lány lépéseit innentől paparazzók hada kíséri.
A legnagyobb meglepetésére a nehézfejűnek hitt hokis srác siet segítségére, akivel tanulni szokott. Hogy még egy lapáttal rátoljanak a kakából, az aktuális mindenki kedvence tini rockcsapat a videót felhasználva készít klipet legújabb számukhoz. Innentől jönnek a levelek, tévés meghívók, valaki elárasztja menő cuccokkal, és hirtelen menő lesz. Picit el is szalad vele a ló, bár próbál két lábbal a földön maradni. Átértékeli az érzéseit, a kapcsolatait, megismerkedik a rocksztárokkal, hogy a végén rájöjjön, nem a gimi a világ vége, az álompasi pedig végig karnyújtásnyira volt tőle.
Mackenzie nagyon jó karakter: okos, stréber, önbizalomhiányos, de bátor, mer nyitni az új dolgok felé, és szembe tud nézni a saját hibáival. A genyó tesójáról kiderül, hogy a bajban a család mellé áll, az anyukája laza de megfelelően körültekintő, a barátai pedig annyira helyesen támogatják, hogy bárki összetenné a kezét, ha egy ilyen lenne neki, nemhogy kettő. Ráadásul végre egy karakán, nem langyibangyi meleg karakter. Corey finom lelkű ugyan, és szereti, szeretné öltöztetni a barátnőit, de nem az a bicskanyitogatóan nyálas fajta, mint amilyet néha képesek összehozni. A híres-neves ReadySet tagjaiért pedig sírva könyörögne a Disney csatorna, olyan rendes kis jólnevelt fiúk. Kapunk azért egy kis csonka családot, dislexiás bizonytalan nagymenőt, menővé váló könyvmolyt. Picit álomvilág ez a könyv, de azért emberségből sok szép példa van benne, a vége pedig nagyon cuki. Logan pedig igazi álompasi. Ha egy srác azután is veled akar lenni, hogy fél éjjel fogta a hajad hányás közben, az már szerelem. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése