2013. december 30., hétfő

Julie Kenner: Édes rabság

Julie Kenner fejlődik. Legalábbis már történik valami a könyvben. Igaz, hogy szinte minden elem az Árnyalat és a Crossfire könyvekből lett kölcsönözve, de legalább jobban rakta össze a morzsákat, így annyira nem is zavart. Őszintén szólva, nem is értem, hogy történt, de az első kötethez, és saját magához képest egész tetszett, a szánalmasan kevéske cselekmény ellenére legalább olvastatta magát.
Az egymilliós festmény elkészült, a játszmának vége, de persze ilyen király szexet, és három hét komoly, lángoló érzelmeit nem lehet ilyen könnyen sutba vágni, így folytatják a viszonyt. A könyv közel kétharmada arról szól, hogy két szex között üldözi őket a paparazzók serege, mert féltékeny ex-főnökök, munkatársak és ki tudja még ki, folyamatosan adja le a drótot a sajtónak. Nikki minden tudathasadása lázadozik ez ellen, őrlődik a vagdalkozás és a Damienre kényszerített durva szex között. Megy köztük a susmus, szokás szerint keféléssel oldják meg a problémákat beszélgetés helyett. Damien megnyílik, beszél a múltjáról, de a jelen problémáit az utolsó fejezetekig tagadja. Persze minden mesebeli fordulatot vesz, Nikki 5 perc alatt lerendezi és a maga oldalára állítja a bulvársajtót, majd repülőre ül és Damien meglepődött karjaiba száll, hogy vele és a millióival legyen jóban, rosszban, dutyiban.
Kicsit unom, hogy nem kedvelheti már senki a keményebb szexet, csak ha gyerekkorában molesztálták, megerőszakolták, verték vagy valamiképpen bántalmazták. Ha elképzelek egy szitut, ahogy a szenvedély hevében a csaj fenekére csap az új lovag, mire az könnyes szemmel faggatni kezdi, hogy nyúlkált-e kisfiú korában a nagybácsi csúnya helyekre... :)
Ami igazán hiteltelenné teszi a könyvet, az a felölelt idő hossza. A történet szerint, alig egy hónapja költözött Nikki a városba, ezalatt találkozott Damiennel, és persze már annyira beleszerettek egymásba, hogy gond nélkül beszélnek a múlt démonairól, a legrégebbi barátokat dobják a pasiért, és persze tök hihető, hogy 3-4 hét után egy milliárdos befektetési/iparmogul simán bevall egy pénzen vett barátnőnek egy gyilkosságot. Aha, az égből meg hupilila vattacukor hullik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése