2013. december 5., csütörtök

Maryjanice Davidson: Egy haláli szingli meséi

Elisabeth Taylor -Betsy-, egykori fotómodell, kirúgott titkárnő, cipőmániás szingli egyik nap arra ébred, hogy meghalt, miután elütötte egy autó, amikor a macskáját próbálta összeszedni az utcán. Arra eszmél, hogy nem elég, hogy élőholt lett, de egy rózsaszín bélésű koporsóba tették a mostohaanyja levetett ruháiba és cipőjébe öltöztetve. Minden normális ember pánikba esne, hogy mi a fene történt, de Betsy nem. Neki az első dolga lecsekkolni, hogy megvan-e a cipőgyűjteménye otthon, majd elindul a mostohájához visszaszerezni őket. 
Ez így előre is vetíti a könyv stílusát és figyelmeztet is, hogy ne várjunk túl magvas gondolatokat. Summázva: Betsy vámpír lesz, de tud uralkodni a vérszomján. Az anyja és a barátnője örül neki, az apja és a mostohája kevésbé. Feltűnik a színen két ellenséges vámpír, mindkettő a maga oldalán szeretné látni a lányt, akiről századokkal ezelőtt megjövendölték, hogy minden kárhozott királynője lesz. Olcsó poén, de muszáj volt.
Egy kis vámpír gyorstalpaló után kis csetepaté, egymásra találás, összeveszés után mindenkinek szétválnak az útjai, amíg ki nem jön a jövő évi cipőkollekció.
A könyv vicces, a szereplők nem tökéletesek, kiparodizálják benne a klasszikus vámpír sztereotípiákat, igazán sziporkázó párbeszédek is vannak benne. Kötelezően szerepet kap a dögös szexi, jól felszerelt vámpírvezér, a tökös barátnő és a meleg barát is. Könnyed délutáni kikapcsolódás, bár többet tudtam meg a cipődivatról, mint szerettem volna. Mellesleg elképzelni sem tudom, miért akarna bárki boglárkasárga magassarkút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése