2013. november 6., szerda

Teresa Medeiros: Felejthetelen csók

Nem sokban különbözött ez a könyv a többi kosztümös romantikus könyvtől, mégis, pár nüansznyi-nyúlfarknyi különbség azért a javára vált.
Adott a fiatal, magára maradt picit naiv, de cseppet sem tehetetlen hősnőnk, akinek három héten belül férj kel. Ha lehet, ne legyen nagyon szőrös, és legalább hetente egyszer fürödjön. És az sem árt, ha tud olvasni és szereti a kismacskákat.
Adott a kicsit makacs, nőcsábász, aki belül egy megsebzett, elhagyott kisfiú, aki egy véletlen folytán Laura karjaiban köt ki, amnéziásan. A lány úgy gondolja, a pasi az égből pottyant, ugyanis fél perce még bőszen imádkozott egy valamire való vőlegényért. Nem nehéz kitalálni, mi jön ezután.
Ami jó a könyvben, hogy a nagy lelepleződés után nem az a szokásos pár oldalnyi feszültség és gyors feloldás van, nagy egymásra borulás, aztán az epilógus, szekérderéknyi gyerek és a naplementébe tovatűnés. Sterling bizony pipa, amiért rászedték és házasságba kényszerítették, Laura szintén, mert megtudta, hogy a férje az a férfi, akit ő csak az ördögnek hívott évekig. Kis segítséggel végül minden rendeződik.
Mind a karakterek, mind a mellékszereplők nagyon szépen ki vannak dolgozva. Ami külön jó pont, az állatok szerepeltetése: olyan édesen le van írva a kis vörös macska, aki kiszemelte magának Sterlinget gazdinak, a két marcona kutya, akiket kenyérre lehet kenni. Ezt igazán csak egy másik gazdi tudja megérteni, a könyvben szereplő állatok igazi személyiséget kaptak.
A kedvenc szereplőm (igen, kövezzetek meg), Lottie volt, Laura enyhén szociopata kishúga. Molyon őt vélik a legidegesítőbb karakternek, és tény, hogy nem éppen szokványos egy tízéves kislány, aki mindenféle gyilkossági kísérletet tervez és próbál megvalósítani, de... Kicsit magamra emlékeztet, pont ilyen voltam kiskoromban, azt leszámítva, hogy csak ábrándoztam a mi lenne, ha dolgokról, de nem próbáltam senkit megölni. Olyan Addams family-sen édes kislány, de a leendő férje jobb, ha vigyáz vele.
Vicces könyv, szerethető karakterek, könnyed délutáni kikapcsolódás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése