2013. július 21., vasárnap

J. A. Redemerski: A soha határa

Nem hittem, hogy mostanában jobban fog tetszeni egy könyv, mint a Gyönyörű sorscsapás, de mégis. Órák óta azokat a zenéket hallgatom, mint a szereplők az utazásuk alatt. Próbálom beleélni magam a helyzetükbe, és kíváncsi vagyok, vajon kerülök-e olyan helyzetbe, hogy ennyire mélyen megismerjem magam és a páromat. Ez a könyv a szabadságról, a szerelemről és az önmegismerésről szól. Szívem szerint kötelezővé tenném az elolvasását.
A történet két különböző dolog miatt megtört fiatalról szól. A lány, Camryn maga mögött hagy mindent, elszökik a vakvilágba, hogy rájöjjön, mit is akar, ki ő valójában. Gyászolja a szerelmét, a megromlott családját, az elromlott barátságokat és az álmait. A buszon megismerkedik Andrew-val, a vonzó, életvidám sráccal, aki a haldokló apjához indul, de súlyos terhek nyomasztják őt is. Elhatározza, hogy az utazás alatt helyrehozza Cam lelkét: bátorságot önt belé, hogy sose féljen követni az álmait, merje valóra váltani a vágyait. Közben rájön, hogy a lány is segít neki, főleg megbirkózni a gyásszal. 
Szinte elkerülhetetlen, hogy egymásba szeressenek, mert a két megtört ember együtt lesz egész.
Az utolsó harminc oldalon aztán egycsapásra megváltozik minden, ami egész más megvilágításba helyezi Andrew tetteit, hogy miért akarta távol tartani magától a lányt, miért habozott elmenni az apjához, miért nem volt hajlandó elmenni a temetésére.  
Az utazásuk alatt sok szép dalt hallgatnak, főleg Andrew kedvencei közül. Az utazásról szólnak, a halálról és a szerelemről. Mind hozzátesz valami nagyon fontosat a könyvhöz, mindnek jelentése van.
A másik szívfacsaróan szép dolog, Adrew tetoválása. Az oldalán Eurüdiké van, félbehagyva és csak arra vár, hogy megtalálja az igaz szerelmét, aki magán viselné Orpheuszt, hogy a szerelmesek újra együtt lehessenek. Már a Gyönyörű sorscsapásban is tetszett ez a páros tetkó dolog, de most annyira belelovaltam magam, hogy én is szeretnék egyet. :)

Hangulatcsinálónak a dal, amit azért énekeltek egymásnak, mert nem tudták, nem merték kimondani, hogy Szeretlek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése